www.almapalma.dk

www.almapalma.dk

Hikkaduwa, Sri Lanka – mandag d. 28/12 2015 – Dag 27 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Tue, December 29, 2015 07:47:52

Internettet driller, så derfor gårsdagens historie idag.

Så oprandt dagen, hvor de tykke jyder skulle lege surferdudes. Der var en hel del betænkeligheder, før vi gik i gang, men de blev omgående gjort til skamme. Vi fik en kort intro på land og derefter blev vi sat i vandet, med hver vores surferguide. Det gik overraskende godt og pigerne lærte hurtigt at komme op på boardet. Dog røg vi flere gange i, end vi stod op. Men sådan er det jo med alt nyt. Øvelse gør mester.

Efter en god surferoplevelse fik vi at vide, at det vand vi surfede på, bestemt ikke var godt begyndervand. Længere ude i havet havde der virkelig også været store bølger og vi red på resterne af dem. Men pyt, vi har prøvet det og det var skidesjovt. Seje tøser! Senere på dagen kom et ”DANGER” flag op. Så bølgerne har ikke været til at spøge med i dag.

Efter surferlektionen fik vi morgenmad og dasede ved stranden. Vi tog over middag to tuktukker til Galle. Vi ville se Galle Fort. Det var en rigtig god tur og interessant at se, hvordan et fort bygget af hollænderne i 1663 så ud. Fortet er 36 hektar og har tre sider mod havet. Fra det 1700 århundrede og 200 år frem var Galle Fort hovedporten til Sri Lanka og var et vigtigt stoppested for både, der sejlede mellem Europa og Asien. Efter Briterne overtog i 1796 blev Colombo til hovedhavnen og Galle til nummer to. Under tsunamien i 2004 tog den nye by, udenfor fortet, stor skade, hvorimod den gamle by, indenfor fortet klarede det nogenlunde. Fortets mure, samt hollændernes effektive kloak og afløbssystemer, hjalp imod bølgen og da vandet skulle væk fra byen igen.

En rigtig god dag med masser af oplevelser.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.