www.almapalma.dk

www.almapalma.dk

Vi skulle bare lige... og pludselig havde vi oplevet en hel masse.

New York 2018Posted by Mads Stavnsbo Mon, March 26, 2018 02:00:12
Nu er klokken 19.30 i New Jersey og vi er alle mere eller mindre på vej i seng. Det har været en oplevelsesrig dag med mange positive indtryk. Vi startede dagen på en café som ligger på den anden side at vores "villavej". Basic hedder stedet og er vildt hyggeligt. Vi fik bagels, croissanter og burritowraps med alt muligt lækkert fyld. Kaffe og smoothies - der manglede ikke noget og det var lækkert. Personalet var meget snakkesaglige, og det endte med, at vores plan om at lære lokalområdet, at kende udvidede sig til at tage til New York. Personalet spurgte om vi boede i USA, så vi må have haft det rigtige tøj på. Vi fandt undergrundsbanen (Path) og travede fra 9 st. ned til Ground Zero. Altså World Trade Center, Twin Towers, 9/11 og alt det der. Det passer at alle turisterne er lette at spotte - de kigger opad. Det er nogle voldsomt store huse de bygger herovre og der er ikke langt imellem dem. Meget fascinerende.
Efter vores gode vandretur fik vi endnu en Burrito (sammenrullet pandekage med mexicanerfyld, og nej, ikke en mexicaner, selvom Trump foragter dem). Det var hos Chipotle og de var gode. Vi gik længere sydpå og så Charging Bull. En stor tyr omringet af japanere. En italiener ved navn Di Modica havde brugt 360.000$ på at kreere skulpturen som repræsenterer styrken og kraften af det amerikanske folk. Det var efter det store børskrak i 1987 og skulpturen blev etableret i 1989.
Nå, men vi skulle videre og hoppede sammen med hundredvis af andre mennesker på Staten Island færgen. En færge som sejler til.... Staten Island! MEN, på vejen sejler den forbi Frihedsgudinden og turen er ganske gratis. En dejlig tur med nogenlunde godt vejr. På vejen til færgen gik vi igennem Battery Park som er en slags havnepromenade - helt sikkert et dejligt sted når der bliver lidt varmere i vejret. Vi er glade for vores vinterjakker. Vi tog hjem til Jersey og gik lidt på opdagelse i lokalområdet. Dejligt sted!
De tre gange vi stod og fedtede med vores kort kom der prompte nogle amerikanerne og spurgte om de kunne hjælpe. De er virkelig flinke herovre.
  • Comments(1)//www.almapalma.dk/#post81