www.almapalma.dk

www.almapalma.dk

Hikkaduwa, Sri Lanka – lørdag d. 26/12 2015 – Dag 25 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sat, December 26, 2015 11:24:47

Det er tsunamiday i Sri Lanka og flere holder en dag fri. I dag er det 11 år siden, at tsunamien ødelagde mange byer, menneskeliv, samfund og generelt natur i den asiatiske del af verden. Her, hvor vi er, skyllede vandet 6 kilometer ind i landet. Ret sindssygt at tænke på.

I nat var vi uheldige med at Dagmar og Malene måtte rende på toilet med opkast og dårlig mave. Vi passer ellers meget på med hvad vi putter i munden. Men de må have fanget et eller andet som mavserne ikke kunne tåle. Heldigvis kom vi godt frem og nåede at se skildpaddefarmen. Det er nærmere et skildpadde-jeg-redder-dig-sted. De er nogle mennesker, som prøver at redde, hvad reddes kan. Skadede skildpadder og uklækkede æg som mange af (de dumme) lokale graver op af sandet og prøver at sælge på det sorte marked. En skildpaddehun lægger ca. 100 æg, 3 gange om året, men alt for få får lov at overleve. Mange dør pga. mennesker og resten tager naturens gang sig af. På skildpaddefarmen var der forskellige bassiner, med forskellige størrelser og arter af skildpadder. De måtte helst ikke røres, men det var lidt sært at lade de mindste være i fred. Dog måtte vi gerne filme og tage billeder.

Det var ikke sjovt at tage afsked med det søde personale på Paradise Beach Resort i Mirissa. Det har virkelig været et fantastisk sted at bo. Lækker strand, gode snorklemuligheder, mange lokale, få turister. Det var bare godt.

Vores nye og sidste hotel, International Beach Hotel, bærer tydeligt præg af mange nationaliteter, højere priser og knap så hyggelig og personlig betjening og snak. Men her er fint og vi har fået et lækkert værelse. Stranden er rigtig god og der er gode snorklemuligheder.

  • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post58