www.almapalma.dk

www.almapalma.dk

Guggenheim Museum og Museum of Natural History.

New York 2018Posted by Mads Stavnsbo Sat, March 31, 2018 01:06:05
SÅ ramte vi den sidste hele dag i NYC (New York City). Vi tog os friheden til at bruge offentlig transport, selvom man oplever mere til fods. De strækninger vi skulle på havde vi gået, så vi tog tog og Subway for at vinde tid. Vi tog til det fine Museum Guggenheim og derfra tog vi til den anden side af Central Park, hvor Naturhistorisk Museum ligger. Da vi kom ind og skulle til at betale, blev vi stoppet af en meget flink dame, som forærede os nogle billetter. Så vi kom gratis ind!! Det var en god oplevelse, selvom der virkelig var mange mennesker. Filmen "Nat på Museet" er filmet der hvor vi var, så den må vi hellere få genset.
Da vi kom ud fra museet brød solen frem og vi måtte af jakkerne og nød en is i solen. Derefter gik vi turen til Times Square og hoppede på på et tod hjemad. Nu sidder vi alle med trætte muskler, sure tæer og en masse oplevelser som skal fordøjes.
I morgen pakker vi sammen og begiver os hjem til Danmark. Vi har godt nok en 6 timers mellemlanding i Finland, men deres lufthavn er virkelig lækker, så det bliver ingen sag. Når vi lander i Danmark skal vi fra Kastrup med tog til Aarhus, og så venter en bette bybus.
PS. Vi fangede lige en ortodoks jøde på rulletrappen ved World Trade Center.


 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post86

Brooklyn Bridge og meget mere..

New York 2018Posted by Mads Stavnsbo Fri, March 30, 2018 03:12:19
Endnu en dag er gået og vi er glade og trætte. Vi er i dag gået over Brooklyn Bridge og landede i.... Brooklyn! Vi ville se det "nye" spirende kvarter Dumbo eller Dumb som det vist hedder i det lokale. Efter dette gik turen til Williamsburg, hvor vi ville gå retur af Williamburg Bridge. Undervejs, det er bl.a. det fede ved New York, gik vi igennem flere forskellige kvarterer. Blandt andet et ortodoks jødisk kvarter med drenge og mænd i sort og med slangekrøller. Vi passerede også en frisør som havde denne frisure som speciale.
Vi valgte at tage toget tilbage fra Brooklyn til Manhattan fordi vi var ved at være brugte i benene. Dagmar og Asta havde haft en lidt ærgerlig nat med opkast efter indtag af nogle Nuggets. Vi andre havde spist noget andet, så vi brugte udelukkelsesmetoden. Men de er heldigvis ved godt mod igen. I morgen er sidste hele dag og der satser vi på et par museer.
Vi rejser hjem igen lørdag kl 17 lokal tid. Klokken 23.00 dansk tid. Her er virkelig rart at være og folk er rigtig søde og hjælpsomme. Vi har alle fået et meget positivt indtryk af amerikanerne som er meget interesserede, flinke og hjælpsomme.
Vi var forresten også lige forbi Wall Street.
 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post85

Mere mad og shopping på den store klinge.

New York 2018Posted by Mads Stavnsbo Thu, March 29, 2018 02:20:19
Vi startede dagen på Brownstone Diner, hvor vi indtog en million kalorier. Men de andre der spiste der, havde helt klart spist der oftere end os. Stolene vi sad på var tunge, og lavet af jern. Det er ikke helt uden grund, da en amerikansk familie på fire, ofte vejer op i mod 500 kilo.
Så stod den på shoppetur og det kom til at vare resten af dagen.. Så lang tid har jeg aldrig opholdt mig i et storcenter. Newport Centre Mall. Det blev stedet hvor jyderne fik dankortene til at gløde. Vi sluttede af med at spise indisk mad på Lotus, en beskeden restaurant på modsatte side af vores bolig.


 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post84

Rockefeller Center og trætte ben.

New York 2018Posted by Mads Stavnsbo Wed, March 28, 2018 03:48:14
Det er blevet sent, men der kommer lige en dag i stikordsform. Vi er alle meget trætte, med rige på oplevelser fra New York. En by der virkelig aldrig sover.
Vi har igen gået en masse kilometer - 22 blev det til i dag.

- Rockefeller Center - Top of the Rock - 70 etager op (270 meter over jorden) Fantastisk udsigt ud over Manhattan/New York.

- Besøg i Chryslerbygningen og oplevede den unikke Art Deco-stil.

- Besøg i Empire State Building.

- Besøg i Grand Central Station.

- Et kig forbi Trump Tower bygningen.

- Var vidner til en meget storslået begravelse af en brandmand der var omkommet under slukning af en brand i Harlem - vanvittigt optog med sækkepiber, ALT mandskab der kunne gå og stå, samt helikoptere der fløj over i formation.

- Besøg i Little Italy.

- Besøg i East Village.

- Besøg i China Town.

- Besøg i Soho.

Pyvha!

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post83

Solen skinner og himlen er blå.

New York 2018Posted by Mads Stavnsbo Tue, March 27, 2018 01:29:28
Så blev det mandag og vi stod op til sol. Eller det vil sige at solen stod op til os. Vi kan ikke rigtig sove længe, så kl. 6.00 var vi igang. Kl. 08.08 tog jeg et billede af Almas jordbærmilkshake inde på City Diner, et forrygende spisested med et godt udvalg af amerikanske klassikere. Da bunden var lagt (og pølsen) drog vi videre. Planen var Times Square og Central Park. Vi gik ad den fine Highline som er en tidligere toglinie der er lavet om til en lang gangbro. Vejret har været virkelig godt i dag og vi har fået røde kinder. Vi er stadig glade for vores vinterjakker, men nu der er varme fra himlen.
Times Square var en god oplevelse og ligeledes var Central Park, som vi nu har gennemført. Vi var i M&M´s butik og Disneybutik ved Times Square - alt er bare større herovre.
Til aften har vi spist en masse pizza her i Jersey og sover helt sikkert godt i nat. I dag siger min triptæller 21 kilometer.
 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post82

Vi skulle bare lige... og pludselig havde vi oplevet en hel masse.

New York 2018Posted by Mads Stavnsbo Mon, March 26, 2018 02:00:12
Nu er klokken 19.30 i New Jersey og vi er alle mere eller mindre på vej i seng. Det har været en oplevelsesrig dag med mange positive indtryk. Vi startede dagen på en café som ligger på den anden side at vores "villavej". Basic hedder stedet og er vildt hyggeligt. Vi fik bagels, croissanter og burritowraps med alt muligt lækkert fyld. Kaffe og smoothies - der manglede ikke noget og det var lækkert. Personalet var meget snakkesaglige, og det endte med, at vores plan om at lære lokalområdet, at kende udvidede sig til at tage til New York. Personalet spurgte om vi boede i USA, så vi må have haft det rigtige tøj på. Vi fandt undergrundsbanen (Path) og travede fra 9 st. ned til Ground Zero. Altså World Trade Center, Twin Towers, 9/11 og alt det der. Det passer at alle turisterne er lette at spotte - de kigger opad. Det er nogle voldsomt store huse de bygger herovre og der er ikke langt imellem dem. Meget fascinerende.
Efter vores gode vandretur fik vi endnu en Burrito (sammenrullet pandekage med mexicanerfyld, og nej, ikke en mexicaner, selvom Trump foragter dem). Det var hos Chipotle og de var gode. Vi gik længere sydpå og så Charging Bull. En stor tyr omringet af japanere. En italiener ved navn Di Modica havde brugt 360.000$ på at kreere skulpturen som repræsenterer styrken og kraften af det amerikanske folk. Det var efter det store børskrak i 1987 og skulpturen blev etableret i 1989.
Nå, men vi skulle videre og hoppede sammen med hundredvis af andre mennesker på Staten Island færgen. En færge som sejler til.... Staten Island! MEN, på vejen sejler den forbi Frihedsgudinden og turen er ganske gratis. En dejlig tur med nogenlunde godt vejr. På vejen til færgen gik vi igennem Battery Park som er en slags havnepromenade - helt sikkert et dejligt sted når der bliver lidt varmere i vejret. Vi er glade for vores vinterjakker. Vi tog hjem til Jersey og gik lidt på opdagelse i lokalområdet. Dejligt sted!
De tre gange vi stod og fedtede med vores kort kom der prompte nogle amerikanerne og spurgte om de kunne hjælpe. De er virkelig flinke herovre.
 • Comments(1)//www.almapalma.dk/#post81

Så er vi landet i New Jersey.

New York 2018Posted by Mads Stavnsbo Sun, March 25, 2018 13:06:54
Så er vi godt fremme og har sovet vores første nat i Kasper og Saras fine hus. Det er et byhus i 3 plan og er megahyggeligt. Det er lidt skævt hist og pist, men virkelig fint med fritlagte bjælker og rå mursten. Herligt.
Vi nåede igen at blive trætte af ny-rige russere (det er næsten et tema på vores ture). Så dem gider vi ikke at bruge mere tid på.
Vores fly var 2 timer forsinket, men vi kom i luften og landende i JFK. Da vi kom til JFK sad der én pas-betjent til en Airbus 330 (Læs:stort fly=mange mennesker - mange mennsker + én pas-betjent = lang kø og spild af tid). Pigerne var meget pressede på det tidspunkt, men der havde vi også været af sted fra kl. 06.00 og stod og ventede kl 02.00 dansk tid.
Vi blev hentet af en stor sort SUV som skar igennem trafikken som en varm kniv i smør og nu er vi her. Apropos smør, så smutter vi ud og napper noget morgenmad. Klokken er i skrivende stund 07.04 og Asta har været vågen siden kl. 05.. Der er noget jetlag vi lige skal have styr på.
 • Comments(2)//www.almapalma.dk/#post80

Fanget i Mumitroldenes land, altså Finland.

New York 2018Posted by Mads Stavnsbo Sat, March 24, 2018 13:40:08
Vi sidder i dette øjeblik og venter på en afklaring på hvorfor vi ikke er fløjet til tiden. PT er vi halvanden time forsinket, men heldigvis er det en dejlig lufthavn med gode toiletter, masser af strøm og glimrende Wi-Fi. Men vi vil faktisk gerne snart afsted til vores rejsemål.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post79

Så er det snart Gotham City, The Big Apple, Metropolis, Byen der aldrig sover - altså New York

New York 2018Posted by Mads Stavnsbo Fri, March 23, 2018 21:29:27
Nu er vi alle landet på Islands Brygge, i Annemette og Mikkels lejlighed. Vi skal op kl. 05.30 i morgen tidlig for at drage til Kastrup, og derfra videre med fly til Helsinki, Finland. Der har vi et par timer før vi flyver til JFK lufthavn. Vi er fremme i USA kl. 17.00, deres tid (kl.23.00 dansk tid). Der skulle vi gerne blive hentet af en SuperShuttle. En stor taxa som skal fragte os til lejligheden i New Jersey. Nu hopper vi til køjs efter en god bustur.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post78

Sidste hele dag i Kroatien

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Mon, July 17, 2017 16:31:08

Postira, Kroatien 17-07-2017

Så blev det den sidste hele dag i Kroatien. I morgen drager vi tilbage til Danmark. Vi skal med en færge fra Brac klokken 14 og er fremme i Split klokken 15.00. Derfra skal vi ud til lufthavnen som er 24 kilometer fra Split. Vi flyver klokken 19.50 og lander i Hamborg 21.55. Så skal vi finde Volli og så er det speederen i bund med retning mod Fridtjof Nansens vej 13. Vi når desværre ikke grænsehandlen, da de lukker før vi når frem. Men det klarer vi nok.

I dag har vi suget alt det sol som øen kunne tilbyde. Der har været meget tørt her i Kroatien og i dag kunne vi se en kæmpe røgsky inde på fastlandet. Rygterne gik på at det var et bål og tre huse der var gået op i røg. Men alt i alt kan Kroatien kun anbefales. Søde mennesker, gode priser og fantastisk natur og gamle gader og huse. Strandene er helt fantastiske – især i badesko.

Lige en lille opdatering på det 'lille' bål. Der har igennem hele dagen været en voldsom skovbrand - nærmere bestemt 7 punkter som strækker sig fra Split til Omis. Der har været 60 brandbiler igang og flere flyvere med vand. Men vi har det godt.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post77

Gåtur til Dol

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Sun, July 16, 2017 17:26:17

Postira – Dol, Kroatien 16-07-2017

I dag er her ikke så varmt og i går aftes blæste det ret kraftigt. Det blæser stadig en del og der er omkring 27 grader. Vi har derfor valgt at gå en tur til gammelt hus i Dol som ligger 4 kilometer væk fra vores lejlighed. Det var en fin tur, hvor vi gik forbi mange vin, kiwi og olivenmarker. Det luftede dejligt og vi havde ingen problemer med at gå turen. Da vi kom frem var huset lukket og ville først åbne om 6 timer. Vi begyndte at gå igen, men så mødte vi en mand som åbenbart ejede huset og det havde været i hans familie igennem flere generationer. Helt tilbage til da der var pirater. Det fortalte han. Det var et fint gammelt hus med gamle møbler. Før vi gik hjem skulle vi lige have en forfriskning og valgte at smage ”Cake of Dol”. En lokal specialitet som var bagt uden brug af hvedemel. Derimod var der mandler, valnødder og en masse andre gode ting i.

Vi kom hjem og tog til stranden, hvor der om natten havde udspillet sig lidt af et drama. En af turisternes både var blevet slynget ind på land om natten. Da vi kom til stranden var der to hjælpebåde i gang med at få den semistore speedbåd til havs igen. Det lykkedes dem desværre ikke og båden sank undervejs i redningsforsøget. Det er selvfølgeligt ærgerligt for ejerne, men det var noget af en oplevelse for os andre turister. I aften står den på pizza i byen, hvor vi har fundet et sted hvor de bager pizzaerne i en brændefyret ovn. Lækkert.
 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post76

Strandtur på den fede måde

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Sat, July 15, 2017 16:14:41

Postira, Kroatien 15-07-2017

Vi har været ved stranden det meste af dag. Vores lokale strand. Vi lejede liggestole, hvilket var en dejlig oplevelse for alle. Dagen har budt på mange gode kopper kaffe, pandekager, majskolber og en tur på vandcykel. Nu er der siesta med chips og en halv kæmpevandmelon til 14 kroner. Vi nåede at spise en kvart. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post75

Vores helt egen strand

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Fri, July 14, 2017 17:55:27

Postira, Kroatien 14-07-2017

I dag har vi været på picnic og badetur på én af de lokale strande. Vi havde set stedet på vores vandring fra Lovrecina Bay forleden. Da vi kom frem var de lokale ved at lave noget mindehøjtidelighed med blomster og musik. Vi tænkte os lidt om og drog videre for at det ikke skulle blive akavet. Der var også et filmhold. Så lige meget hvad højtideligheden indebar, havde vi ikke lyst til at spolere aftenens tv-udsendelse med vores blege vikingekroppe. Vi gik en pynt længere frem og fandt et sted hvor vi var de eneste. Et virkelig dejligt stykke natur som vi havde helt for os selv. Så dagen er gået med at bade, finde muslinger, bygge læ-sejl og Asta kreerede en grankogle som selv ikke mormor ikke kunne finde på. Nu står den på hjemmebragt lasagne og afslapning. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post74

Biltur i bjergene

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Thu, July 13, 2017 21:06:21

Postira – Bol, Kroatien 13-07-2017

I dag skulle vi på picnic på den lokale kyststrækning. Men det lavede vi om. Vi måtte leje udlejer Janez Opel Astra for en dag. Det benyttede vi os af og Fatter kørte Mutter og ungerne om på den anden side af øen. Destinationen var stranden ved Bol. En meget kendt og spektakulær strand der ligesom Grenen, ved Skagen, samles i en spids. Dog kun med Adriaterhavet som vand. Vi var der et par timer og svømmede og snorklede i det klare vand. Derefter skulle vi tanke bilen. Der er kun fire tankstationer på øen, så Janez havde bedt om en fuld tank. Så kørte vi til det højeste punkt på øen. Cirka 750 meter over havets overflade. Heroppefra kunne vi se det sted, hvor vi lige havde badet, bare oppefra. Efter dette kørte vi tilbage til vores lejlighed. Vi havde dog håbet på at kunne besøge én af de mange olivenplantager, men de havde lukket. Så vi køber en olie her i byen. Vi kom hjem og holdte en times siesta før vi tog ud i byen for at spise. En god dag og sjovt at prøve at køre i bjerge på egen hånd.
 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post73

Lovrecina Bay

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Wed, July 12, 2017 21:14:24

Postira – Lovrecina Bay, Kroatien 12-07-2017

Vi har alle sovet godt i vores nye lejlighed og friske og veludhvilede glædede vi os til at spise morgenmad på terrassen. Men der havde solen bosat sig og vi fik en nærdødsoplevelse da vi gik ud i varmen. Heldigvis har vi et stort bord indenfor som egner sig fint som spisebord. Nu var man lige blevet forvent med mad i det fri. Vores superflinke udlejer, som bor ovenpå, tilbød os at han ville køre os til stedets populære strand, Lovrecina Bay, hvor der også ligger ruinerne fra et gammelt kloster. Vi takkede straks ja og 15 minutter senere var vi af sted. Det var en sandstrand – jubii. Indtil videre har vi badet ved klipper og grus. Hurra for badesko, men en sandstrand er virkelig rar. Vi var der nærmest hele dagen og kunne gå langs bredden hjem. Cirka 4 km senere var vi hjemme. Så stod den på bad på skift og aftensmad. Her til aften har vi fået en is og gået forbi byens fine kirke. Pigerne fik en aftendukkert i solnedgangen og nu er alle klar til af slappe helt af. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post72

Ankomst til Postira, Brac

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Tue, July 11, 2017 21:15:31


Kastel Sucurac – Split – Brac – Postira, Kroatien 11-07-2017

Så tog vi afsked med vores fine terrasse og lejlighed i Sucurac. Vi pakkede det sidste i morges inden vi tog af sted. Hen til den nærmeste bager og derefter på en bus til Split. 35 graders rejsevejr var vi velsignet med. Ikke min favorit arbejdstemperatur, men det gik og snart var vi i Split og derfra varede det ikke længe før Malene havde købt færgebilletter og vi sad på færgen med destination mod Brac. Færgeturen varede 50 minutter og det var en dejlig færge med særdeles god kaffe og aircondition. Da vi ankom til Brac var der lige en taxa der passede til os og den tog vi. Endnu engang har vi fået en dejlig lejlighed med en fin terrasse – med havkig og ikke vand i forhaven ligesom i Sucurac. Men dejligt sted og en hyggelig by – Postira.


 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post71

Sidste hele dag i Sucurac.

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Mon, July 10, 2017 21:06:30

Kastel Sucurac – Kastel Luksic, Kroatien 10-07-2017

Så blev det sidste hele dag her i Kastel Sucurac. I morgen drager vi videre til øen Brac (udtales Brajsh). Vi har virkelig haft en driverdag, hvor vi har drukket forfriskninger på de cafeer hvor vi kom frem. Kaffe til 8 kuna = 8 danske kroner. En stor kugle is til 7 kuna = 7 danske kroner osv osv – her er virkeligt billigt – og pænt. Her er meget ordentligt og folk er gode til at holde gader og stræder pæne. Intet plastik og andet skrammel ligger og flyder og alle gør en indsats – ung som gammel.

Vi tog til gårsdagens strand i Kastel Luksic og pigerne ville gerne leje en pedalcykel, så det gjorde vi. Men måtte efter kort tid på havet sande, at lige præcis i dag, var for meget blæst og dermed bølger. Dagen har været lidt overskyet og blæsende, men der har stadigvæk været 34 grader. Vi spiste aftensmad ude og tog hjem og pakkede. Så nu er vi snart klar til tage afsked med dette dejlige sted. Nu børster pigerne tænder og trænger til en god nats søvn. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post70

Kastel Luksic

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Sun, July 09, 2017 21:10:27

Kastel Sucurac – Kastel Luksic, Kroatien 09-07-2017

I dag besøgte vi et af de andre Kasteller. Kastel Luksic, som ligger i midten af de i alt 7 kasteller. Vi besøgte netop denne på grund af deres gode strande. Den første strand vi kom til var ikke helt som vi havde håbet, men dog god nok til at bade i. Vi fik en is og en lækker kebabsandwick og derefter pakkede vi og gik i 35 grader varme hen til en anden strand. Den var lækker og ungerne boltrede sig i flere timer i vandet. Malene havde tidligere snakket med en kroat, som fortalte at de kun sjældent havde det så varmt i Kroatien. Her ER meget varmt og vi er lykkelige over at bo så tæt ved vandet. Efter badning fik vi endnu en is og gik op for at fange bussen. Vi var heldige og hoppede lige ombord på bussen. Vi spiste aftensmad og fik aftenkaffen på torvet. Her er rart. PS de sidste to billeder er af en borg fra Kastel Luksic.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post69

Diocletians Palads, Split

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Sat, July 08, 2017 20:27:50

Kastel Sucurac – Split, Kroatien 08-07-2017

Så gik turen til Split som er den lokale storby. Det er også den by som vi skal sejle fra når vi skal videre til Brac på tirsdag. Vi ankom med bussen og stod ud til en pulserende by med apoteker, tøjbutikker og masser af andre turister. Temperaturen har været omkring de 35 grader i dag, så vi tog os de fornødne drikkestop og butikker med aircondition. Vi tog til havnen for at finde ud af hvor vores færge sejler fra og hvor vi kan købe billetter. Vi placerede ungerne på en café og drog af sted for at undersøge tingene. Det viste sig at være en god prioritering eftersom lørdag er store rejsedag og dermed masser af turister med masser af bagage. Vi fandt ud af det vi skulle og vendte tilbage til børnene. I Split ligger resterne af et fint gammelt palads. Diocletians Palads. Under anden verdenskrig havde tyskerne desværre bombet en del af området, men tidens tand har selvfølgelig også gjort sit. Det var en flot oplevelse – på trods af varmen og mange mennesker. Game of Thrones sæson 4 har endvidere brugt paladset som lokation. Vi søgte skygge i en nærliggende park, hvor vi spiste en sandwich og studerede vores nyindkøbte badesko. Vi sendte en kærlig tanke til farmor som altid har været god for en badesko. Vi tog bussen tilbage og tog til vores egen strand. Dernæst aftensmad på terrassen, kortspil og aftenbadning. PS så blev pigerne tegnet i dag.


 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post68

En doven dag.

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Fri, July 07, 2017 20:29:27

Kastel Sucurac, Kroatien 07-07-2017

I dag har vi faktisk kun slappet af i vores eget nabolag. Morgenmad, strand, siesta på terrassen, kaffe og kage i byen, aftensmad, isdessert og aftendukkert. En doven dag, men bestemt god.

Det skal siges til vores forsvar at der har været virkelig varmt og på et tidspunkt troede jeg at Malene var gået i stå. Hun gik simpelthen så langsomt. Temperaturen har været omkring de 35 grader og ingen vind. Det skal vikingerne lige vænne sig til. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post67

Bustur til Trogir

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Thu, July 06, 2017 09:04:28
Kastel Sucurac - Trogir, Kroatien 06-07-2017

Så er morgenmaden veloverstået og jeg har fået lagt billeder op på siden. Internettet er ikke det bedste, men det fungerer. Det er ikke så glad for upload, men så må vi/I jo vente til der er plads på internettet. Nu står den på opvask og oprydning af lejlighed før vi drager afsted på bustur til Trogir.
Så er vi alle godt hjemme efter en god tur til Trogir. Vi hoppede på bus nr. 37 købte billetter og 35 minutter efter var vi fremme i Trogir. Trogir er endnu en flot gammel by med små smalle gader og fine gamle huse, kirker og borge. I Trogir var der andre end os og desværre også russerne. Dem kommer jeg aldrig til at elske - og slet ikke som turister. Men bortset fra russerne var det en fantastisk oplevelse for alle. Da vi havde vandret lidt rundt i byen hoppede vi på en båd som sejlede til én af Kroatiens gode strande, eller ihvertfald Trogirs. Okrug Gornji var navnet på byen som havde den fine "sand" strand. Det "sand", som det havde beskrevet var nærmere perlegrus eller små hvide skærver. Vores lokale strand har stort grus og Okrug Gornji havde mindre grus. Men sand bliver det først når vi får oldebørn.
Nettet driller...

Efter badning og lidt mere sol tog vi båden tilbage til Trogir. Pigerne tog en pause i græsset og jeg gik ind i borgen for at opleve sådan én. Det var en god oplevelse og jeg var glad for at jeg var alene. Sikkerheden var bestemt ikke i top og slet ikke hvis man hedder Asta. Vi gik videre ind i Trogir by og fandt et sted med is og kaffe. Dernæst vandrede vi videre rundt i de fine små stræder. Vi tog bussen hjem igen og gik på pizzaria. Efter maden gik pigerne til stranden og fik dagens sidste dukkert. Nu er der hygge på terrassen og jeg er sikker på at alle sover godt i nat. Måske med undtagelse af Asta som har fået 100 myggestik på benene, stakkel. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post66

Første hele dag i Kroatien

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Wed, July 05, 2017 20:39:12
Kastel Sucurac, Kroatien 05-07-2017
Vi havde store planer om at skulle stå tidligt op. Faktisk allerede klokken 06.00, så vi kunne stå klar til butikkerne åbnede. Kl 09.10 vågnede vi ved at Asta skrumlede rundt. Vores værelse var dejlig mørkt på grund af skodderne som er foran vinduerne. Så ingen havde registreret at det var blevet dag. Vi stod op og handlede ind i det lokale supermarked, samt hos de lokale som solgte lækre tomater og andre lækre råvarer. Vi kom hjem og fik scramled egg, pølse, brød, youghurt, juice og kaffe. Alt det blev indtaget på vores dejlige terrasse som vi er meget glade for.
Vi har været på stranden og er alle blevet lidt røde i kanten på trods af faktor 30. Vi tog hjem for at holde siesta ved middagstid og derefter gik vi på byvandring. Det er virkelig en smuk gammel by, hvor nogle af bygningerne er fra 1392. Der står et klokketårn fra 1600-tallet, hvor resten, altså den tilhørende kirke, blev bombet af det allierede under 2. verdenskrig. Nærmere bestemt i 1943. På klokketårnet er der en mindeplade hvor navnene på de faldne står. Byen minder mest af alt om scener fra en middelalderfilm eller Game of Thrones (der ER filmet flere af scenerne fra Game of Thrones i Kroatien). Vi spiste aftensmad på Kroatisk manér - Gullash. Alle kunne lide det, men Asta og Dagmar havde på forhånd valgt en sandwich. Næste gang har de lovet ikke at være så kræsne.
I morgen regner vi med at tage bussen til Trogir, hvor de efter sigende skulle have en lækker sandstrand. Lige nu sidder Malene og pigerne og spiller 500 og så er det vist snart godnat. Vi glæder os allerede til morgenmad på terrassen.
 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post65

Kroatien here we come..

Kroatien juli 2017Posted by Mads Stavnsbo Tue, July 04, 2017 16:04:59
Hamborg, Tyskland - 04-07-2017

Så blev det sommerferie og vi har valgt at tage udenlands i år. Valget faldt på Kroatien fordi der er varmt og rent økonomisk passer priserne til vores indtægt (læs: flere is for færre penge).
Vi sidder i dette øjeblik og venter i Hamborg lufthavn og er spændte på at komme afsted. Klokken er 16.00 og vi har været her siden middag. Vi kørte hjemmefra kl 07.00 fordi vi var bange for at blive fanget i motorvejsarbejde = timelange køer.
Men ingen køer til os - heldigvis! Vi har parkeret bilen et sted som hedder Park Point og vi troede at Volli blev låst inde, men nej, der var ikke plads til Volli som må overnatte i det fri, dog bag hegn og med kameraovervågning. Der var taxaordning fra parkering til lufthavn og det virkede rigtig fint, bortset fra at taxamanden var en smule distræt.
Vi kan godt mærke at pigerne er blevet store og er blevet rigtig gode til ventetiderne som vi byder dem. De er gode til at rejse og tager tingene ganske afslappet. Nu skal vi tjekke ind og jeg skriver videre når vi lander i Split som vi skal bo i den første uge.

Kastel Sucurac, Kroatien - 04-07-2017
Så er vi fremme i den lejlighed hvor vi skal bo i den næste uge. Et virkelig lækkert sted som kun adskiller os og havet med en lille vej. Malene har været heldig med sin booking - igen. Vi ankom en time senere end vi havde regnet med på grund af at vores fly var en time forsinket. Selvfølgelig lidt ærgerligt, men den time gik okay hurtigt. Vi blev mødt af Marina som ejer lejligheden og selv bor nedenunder os. Nu er vi her og har kun set omgivelserne ved skumringstid og det tegner til at blive en forrygende uge. Vi har en stor tagterrasse med bord, stole og hængesofa med havkig. Hvis vi kigger til venstre i morgen tidlig kommer vi til at opleve solopgangen. Vi glæder os til at besøge de lokale supermarkeder i morgen og jeg sidder og glæder mig til æg, solmodne tomater, brød og frisklavet kaffe på terrassen.


 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post64

-Almas ønsker-

Almas konfirmation 2016Posted by Mads Stavnsbo Sun, March 06, 2016 13:27:58
ALMAS ØNSKER:

Penge til ny computer og telefon

Smykker

Sølv Casio ur

Sort Daniel Wellington ur

Guldring

Månehalskæde fra Pico

Margueritsmykker

Gavekort

Grå Fjällräven skoletaske • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post63

Hikkaduwa, Sri Lanka – onsdag d. 30/12 2015 – Dag 29 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Wed, December 30, 2015 10:53:32

Øv og buuh og træls. Nu er dagen kommet, hvor vi skal hjem.
Hold kæwer, hvor har det været en dejlig tur.
Mange tak Sri Lanka for denne gang.
Du vil blive savnet.

Vi har fået et andet værelse på et andet hotel. Heldigvis på nabogrunden, så der var ikke flyttestress.
Ellers har den stået på strand og en afsluttende omgang shopping.

Vi tager herfra Kl. 18.00 og så ses vi derhjemme.

Krammer fra alle os til alle jer! • Comments(2)//www.almapalma.dk/#post62

Hikkaduwa, Sri Lanka – tirsdag d. 29/12 2015 – Dag 28 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Tue, December 29, 2015 16:09:46

Vi stod tidlig op. Faktisk så tidligt, at vi skulle vente tre kvarter før morgenmaden var klar til servering. Efter morgenmaden tog vi til Hikkaduwa strand. Det var virkelig en god oplevelse. Der var fisk i alle mulige farver og størrelser. Lige ved strandkanten.

Efter at havde badet sammen med fisk, fodret fisk og filmet fisk, tog vi tilbage.

Efter badet tog vi til tsunamimuseet i Hikkaduwa. En meget meget nedslåede, men yderst rørende oplevelse. Museet var et hus med billeder og plancher på væggene. Hvad er en tsunami, hvordan opstår den og hvad er konsekvenserne. Konsekvenserne hang der tydelig bevis på, på væggene. Billeder af hærgede huse, togvogne, biler, mennesker. Her var ikke noget filter og vi fik det råt for usødet. Dog blev Dagmar og Asta skånet for billederne af alle de døde mennesker. I Sri Lanka døde 35.000 mennesker den dag.

Efter vi havde sundet os lidt tog vi til endnu en skildpaddefarm. Det var en god oplevelse og pigerne måtte løfte og ae de små nuttede padder. Herligt.

Et sidste stop var i en kryddeributik. Vi fik fyldt op med curryleaves, rosenkarry, chili, safran og kanel. Så nu kan vi lave lækker mad.

Vi troede, at vi kunne se den sidste solnedgang i dag. Det kunne vi også, lige indtil en stor sky kom og ødelagde oplevelsen. Men her er fint alligevel. Det er slet ikke til at fatte at vi allerede skal hjem i morgen. Det har virkelig været en dejlig og lærerig oplevelse for alle parter. Vi vil egentlig ikke hjem.

Vi spiste, efter pigernes ønske, på pizza restauranten. Vi fik pizza og Coufe Denmark til dessert. Coufe Denmark var is med chokoladesovs og hakkede cashewnødder.

I morgen tjekker vi ud kl. 11.00 og får et andet værelse stillet til rådighed indtil kl. 18.00, hvor vi bliver hentet af taxa. Vi flyver til Danmark kl. 01.30 Sri Lanka tid. Ca. 21.00 dansk tid.


 • Comments(3)//www.almapalma.dk/#post61

Hikkaduwa, Sri Lanka – mandag d. 28/12 2015 – Dag 27 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Tue, December 29, 2015 07:47:52

Internettet driller, så derfor gårsdagens historie idag.

Så oprandt dagen, hvor de tykke jyder skulle lege surferdudes. Der var en hel del betænkeligheder, før vi gik i gang, men de blev omgående gjort til skamme. Vi fik en kort intro på land og derefter blev vi sat i vandet, med hver vores surferguide. Det gik overraskende godt og pigerne lærte hurtigt at komme op på boardet. Dog røg vi flere gange i, end vi stod op. Men sådan er det jo med alt nyt. Øvelse gør mester.

Efter en god surferoplevelse fik vi at vide, at det vand vi surfede på, bestemt ikke var godt begyndervand. Længere ude i havet havde der virkelig også været store bølger og vi red på resterne af dem. Men pyt, vi har prøvet det og det var skidesjovt. Seje tøser! Senere på dagen kom et ”DANGER” flag op. Så bølgerne har ikke været til at spøge med i dag.

Efter surferlektionen fik vi morgenmad og dasede ved stranden. Vi tog over middag to tuktukker til Galle. Vi ville se Galle Fort. Det var en rigtig god tur og interessant at se, hvordan et fort bygget af hollænderne i 1663 så ud. Fortet er 36 hektar og har tre sider mod havet. Fra det 1700 århundrede og 200 år frem var Galle Fort hovedporten til Sri Lanka og var et vigtigt stoppested for både, der sejlede mellem Europa og Asien. Efter Briterne overtog i 1796 blev Colombo til hovedhavnen og Galle til nummer to. Under tsunamien i 2004 tog den nye by, udenfor fortet, stor skade, hvorimod den gamle by, indenfor fortet klarede det nogenlunde. Fortets mure, samt hollændernes effektive kloak og afløbssystemer, hjalp imod bølgen og da vandet skulle væk fra byen igen.

En rigtig god dag med masser af oplevelser.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post60

Hikkaduwa, Sri Lanka – søndag d. 27/12 2015 – Dag 26 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sun, December 27, 2015 13:34:13

Efter en rolig nats søvn til alle, stod vi op og gik til morgenbordet. De andre steder vi har boet var morgenmaden inkluderet, men her er et menukort og en tjener som mildest talt ikke fattede en hujede fis. Vi fik morgenmad og hoppede i de store surferbølger der er ved denne kyststrækning. Efter nogle timer gik vi en laaang tur, ifølge pigerne, omkring pynten for at se stranden på den anden side. Her så vi en samling stupide russere stå og løfte en sagesløs havskildpadde, de red på den og holdte fast i dens arme/vinger. Vi kunne ikke gøre noget, andet end at sende et ondt blik og lidt ryst med hovedet. Jeg tror faktisk at verden ville blive et bedre sted, hvis Rusland blev lavet om til National Park Russia. Hovedattraktionen er selvfølgelig en vodkastiv russer, der voldtager geder og stjæler kvinder.

Her har været overskyet i dag, men det har været en yderst behagelig temperatur.

I morgen, efter morgenmaden, skal pigerne og jeg have en surferlektion. Det er vi spændte på om vi kan finde ud af. Vi gør det om morgenen fordi bølgerne bliver større i løbet af dagen.

Men Hikkaduwa er et godt sted og stranden er fin. Til morgen hjalp vi, og en del andre turister, med at trække net ind. En sjov oplevelse. Desværre for fiskerne var der ikke meget i nettet, men de trak bare på skuldrene og arbejdede videre.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post59

Hikkaduwa, Sri Lanka – lørdag d. 26/12 2015 – Dag 25 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sat, December 26, 2015 11:24:47

Det er tsunamiday i Sri Lanka og flere holder en dag fri. I dag er det 11 år siden, at tsunamien ødelagde mange byer, menneskeliv, samfund og generelt natur i den asiatiske del af verden. Her, hvor vi er, skyllede vandet 6 kilometer ind i landet. Ret sindssygt at tænke på.

I nat var vi uheldige med at Dagmar og Malene måtte rende på toilet med opkast og dårlig mave. Vi passer ellers meget på med hvad vi putter i munden. Men de må have fanget et eller andet som mavserne ikke kunne tåle. Heldigvis kom vi godt frem og nåede at se skildpaddefarmen. Det er nærmere et skildpadde-jeg-redder-dig-sted. De er nogle mennesker, som prøver at redde, hvad reddes kan. Skadede skildpadder og uklækkede æg som mange af (de dumme) lokale graver op af sandet og prøver at sælge på det sorte marked. En skildpaddehun lægger ca. 100 æg, 3 gange om året, men alt for få får lov at overleve. Mange dør pga. mennesker og resten tager naturens gang sig af. På skildpaddefarmen var der forskellige bassiner, med forskellige størrelser og arter af skildpadder. De måtte helst ikke røres, men det var lidt sært at lade de mindste være i fred. Dog måtte vi gerne filme og tage billeder.

Det var ikke sjovt at tage afsked med det søde personale på Paradise Beach Resort i Mirissa. Det har virkelig været et fantastisk sted at bo. Lækker strand, gode snorklemuligheder, mange lokale, få turister. Det var bare godt.

Vores nye og sidste hotel, International Beach Hotel, bærer tydeligt præg af mange nationaliteter, højere priser og knap så hyggelig og personlig betjening og snak. Men her er fint og vi har fået et lækkert værelse. Stranden er rigtig god og der er gode snorklemuligheder.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post58

Mirissa, Sri Lanka – fredag d. 25/12 2015 – Dag 24 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Fri, December 25, 2015 12:05:00

Glædelig jul til Sri Lanka og til Danmark igen igen.

Vi vågnede i nat, eller omkring midnat ved noget værre spektakel. Jeg spurgte i morges den flinke tjener og han fortalte, at det var nogle skøre indere, der ville banke manageren for hotellet. Fordi deres aircondition ikke virkede. Det var heldigvis ikke kommet så vidt, men der var en lidt underlig stemning omkring morgenbuffeten.

Nå, men det er den sidste hele dag i Mirissa og det er helt vemodigt at skulle sige farvel til dette superhyggelige sted. De har virkelig været flinke og vi har haft vores egen strand. Eller tæt på.

Vi fik en Roti igen i dag og tog til den store Mirissa beach. Den kan pigerne godt lide. Vi lejede waveboards til alle tre og de muntrede sig og fik vandtæsk og sand alle steder. Så nu er alle mand (læs: piger) trætte.

I morgen tager vi til vores sidste stop inden hjemrejse til Danmark. Vi skal til Hikkaduwa, som ligger nær Galle (udtales: Gawl). Inden vi lander på vores nye hotel i morgen, gør vi et enkelt stop ved en turtlefarm (skildpaddefarm). Det glæder vi os til at se. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post57

Mirissa, Sri Lanka – torsdag d. 24/12 2015 – Dag 23 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Thu, December 24, 2015 16:38:11

Så kom juleaftensdag og dermed også juleaften. Vi har glædet os til at pakke hinandens gaver op og startede dagen med en enkelt pakke. Som vi plejer.

I dag måtte pigerne bestemme hvad vi skulle spise og hvor vi skulle spise. Så efter dagens badning, tog vi til en ”italiensk” restaurant, hvor vi kunne få en pizza. Pizzaen var god, dog en kende til den salte side. Men salt er efter sigende godt til væskebalancen, eller noget.

Efter pizzaen ville pigerne have dessert på et Lavazza coffee hus. Endnu en kop god kaffe til fatter, islatte til mutter og pigerne fik jordbærmilkshakes og kage.

Efter madorgiet tog vi til Mirissa strand og pigerne badede det meste af eftermiddagen. Virkeligt rart at have fået så store børn, at Malene og jeg bare kan sidde på stranden og kigge på.

Da vi kom tilbage tog vi et bad og gjorde klar til gaverne. Virkelig gode og mange gaver.

Da vi havde fået gaver gik vi i restauranten og fik dessert.

I Sri Lanka er det fuldmånedag. Det er en slags helligdag, hvor flere butikker har lukket og de tager til templerne og fejrer det.

I Sri Lanka fejrer de jul den 25/12, så vi er lige en dag forud. Men så fejrer vi den bare to gange.
Rigtig glædelig jul til alle.
 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post56

Mirissa, Sri Lanka – onsdag d. 23/12 2015 – Dag 22 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Wed, December 23, 2015 15:07:39

Lillejuleaften i Danmark og dagen før fuldmånedag i Sri Lanka. Vi startede dagen med en tur ud at snorkle. Vi har været tidligt oppe, fordi en delegation af kinesiske støjsendere var ankommet til hotellet. De ankom allerede i går aftes og stranden var ét stort blitzlys. Men de er videre nu og det gør ikke noget.

Vi tog ind til et kendt Roti sted. Dewminis Roti. Kendt fordi det er med i Lonely Planet bøgerne. De kunne vi også sagtens se, da vi ankom. Der var hvidt af mennesker, men maden var virkelig god og billig.

Under snorkleturen i dag, var vi heldige, at se to skildpadder på samme sted.

Vi har, traditionen tro, spillet pakkeleg. Malene havde været ude at shoppe gaver og vi spillede med en terning som Alma havde kreeret. Det var sjovt, intenst og varmt.

Asta har gravet med de lokale børn. Det var hyggeligt og rart at ungerne hygger sig. • Comments(2)//www.almapalma.dk/#post55

Mirissa, Sri Lanka – tirsdag d. 22/12 2015 – Dag 21 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Tue, December 22, 2015 11:45:01


Afsted kl. 06.30. Vi skal på hval- og delfin safari. Vi blev hentet i Jeep og kørt til Mirissa havn. Her var allerede godt gang i sælgere og de handlende. Vi fandt vores båd. Sashimi hed hun, det samme navn som sushipusheren på Skovvejen.

Vi var tre grupper/familier af mennesker afsted, på denne store båd, så vi havde masser af plads. Vi valgte alle øverste dæk pga. den bedste udsigt. Så gik færgen fra land og vi kom hjem igen fire en halv time senere. I den tid fik vi oplevet delfiner og så flere hvaler. Vi fik dog ikke set den klassiske hvalhale forsvinde ned i havet. Men vi fik set en masse, som ingen af os havde oplevet før. En rigtig god tur for alle.

Da vi kom hjem fik vi meget sen morgenmad og tog en tiltrængt dukkert i havet. Pigerne var med ude at snorkle og de fik set en skildpadde i dag. Malene og jeg tog et par ture efterfølgende og fik set 6 skildpadder. Mirissa er et godt sted, hvis man vil se en havskildpadde. Tak hav.
Det nederste billede, er et billede af en pilrokke. Den var 15 meter fra land. Jeg tog billedet i behørig afstand, så jeg ikke lavede en Steve Irwin.


 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post54

Mirissa, Sri Lanka – mandag d. 21/12 2015 – Dag 20 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Mon, December 21, 2015 12:23:43


Fin morgenmad på hotellet. Det er altid lidt spændende, hvad de nye steder har at byde på. Bagefter ville vi ud at svømme og snorkle. Havet er 25 meter fra vores værelse, så der er ingen undskyldninger. Først i, sammen med pigerne og derefter tog Malene og jeg en tur selv. Vi ville lige ud at se lidt koraller og fisk. Lige med ét nappede Malene mig og ved siden af os kom en havskildpadde svømmende. Endelig! Vi svømmede efter den i et stykke tid, hvilket billederne måske også vidner om. Da vi kom tilbage, til pigerne, var vi helt høje over, at have set og svømmet med en havskildpadde. I morgen prøver vi igen og pigerne skal med.

Vi tog til Mirissa centrum og fik købt de sidste julegaver til hinanden. Vi fik en Rotti (en slags madpandekage) med daal (chili og karry krydret linsesnask – megagodt) og en frisklavet ananasjuice. De putter salt i deres juices hernede. Lidt underligt, men faktisk ok. Pigerne vil hellere have sukker frem for salt.

Bagefter tog vi til den store turiststrand i Mirissa og blev med ét rigtig glade for vores ”egen” strand. Men nu er stranden set og vi kan vinge den af.

I aften skal vi have friskfanget white butterfish med ris og nudler.

I morgen tidlig kl. 06.30 bliver vi hentet og så skal vi på delfin og hvalsafari. Bare rolig, der er redningsveste ombord. Men kryds gerne fingre for at vi får set en hale eller to.

Ps. Det øverste billede har fået lidt mere liv igennem Photoshop.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post53

Mirissa, Sri Lanka – søndag d. 20/12 2015 – Dag 19 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sun, December 20, 2015 15:12:04

Efter otte dejlige dage i Tangalle er vi taget videre til Mirissa, som er den sydligste by vi kommer til at besøge under vores ophold. På vej til Mirissa stoppede vi ved verdens andetsstørste Blowhole, Hummanaya. Det var der sgu ikke meget blæs i. Et blowhole er nærmest et naturligt springvand. Havvandet bliver bølget ind i klippen og dernæst bliver det skubbet op og sprøjtet ud – som man siger.
På stien til seværdigheden var der mange små butikker og handlende. Mest i fisk og frugt.

Vi ankom til vores hotel, eller Beach Resort. Faktisk hedder stedet: Paradise Beach Resort. Her er en rar atmosfære og ikke så mange tjenere og serveringsbakker. Men dem der er, er rigtig søde og effektive. Rart sted og meget billigt at spise i restauranten - herligt. I dag var der mange lokale og vi tror det er på grund af, at det er søndag. Og at naboen holder fest. Stor fest, med balloner og det hele.

Efter aftensmaden gik vi en tur langs stranden og fanme så, på vejen hjem, så vi en havskildpadde. Vi blev helt paf og ingen tog billeder. Men skjold og hoved var oven vande flere gange. Jeg lyver ikke, hovedet var på størrelse med en voksen mands knyttede hånd.

Efter en meget smuk solnedgang sluttede vi dagen og fjerde søndag i advent med dessert. Pigerne fik is og frugtsalat og Malene og jeg fik pandekage med banan og honning – og kaffe.

Kaffen her, er den bedste kaffe til dato, i Sri Lanka. Som Special Agent Dale Cooper ville have sagt: ”a damn fine cup of coffee.”


 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post52

Tangalle, Sri Lanka – lørdag d. 19/12 2015 – Dag 18 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sat, December 19, 2015 09:45:15

Så er det sidste hele dag her i Tangalle og dermed også sidste hele dag på Eva Lanka Hotel. Her har været dejligt at være. Personalet er flinke og morgenmaden har været rigtig god. Vi har bestemt ikke manglet noget og hvis vi manglede noget blev det fixet i løbet af ingen tid. Der er en lille lokal kundekamp heromkring hotellet. På stranden er ”Beach boys”, som hotellet beskriver som tyvagtige og upålidelige. Men faktisk er det bare nogle unge flinke fyre, som prøver at få deres egne små virksomheder op at køre. De sælger, ligesom hotellet, mad, tuktukture, taxiture og diverse souvenirs. Men flinke, det er de. Rundt omkring hotellet kunne vi godt savne lidt flere af de hyggelige små butikker. Der er få ”restauranter”. Men der er et lille godt bageri, med egen brødbil. Malene og Dagmar var nede for at hente brød i går, men der var brødet ikke klart. De blev inviteret ind til naboen og Dagmar legede dåseskjul med naboens børn. Det er en hyggelig mentalitet, som vi kan lære meget af. De er meget hjælpsomme og gæstfrie.

Jeg var med Asta inde i Tangalle by, fordi Asta havde forelsket sig i en oppusteligt julemand. Derudover skulle jeg hæve penge til vores hotelregning. Dankortmaskinen er pt. gået i stykker.

145.000 Rupees skal vi af med for vores 8 dage her. Det svarer til ca. 6.800 D.kr. For det, har vi fået stor morgenmad hver dag, kørsel fra Yala til Tangalle, kørsel og safaritur til Udawalawa og tilbage igen, plus diverse snacks, mad og drikkevarer. Ret billigt at opleve og leve i Sri Lanka.

Nu tager Malene den sidste muslingerunde på stranden og pigerne har iPadtid i lobbyen. Lobbyen er det eneste sted med Wi-Fi.

Den tuktuk chauffør der kørte Asta og jeg frem og tilbage til byen var mega sur i telefonen på vej hjem. Da han havde lagt på, vendte han sig om, og forklarede storsmilende, at han var sur på sin kone. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post51

Tangalle, Sri Lanka – fredag d. 18/12 2015 – Dag 17 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sat, December 19, 2015 03:15:52

I dag tog vi afsked med familien fra Hillerød og Herlev. Det var hyggeligt så længe det stod på. Inden vi vinkede farvel, var Malene og jeg nede ved stranden for at snorkle. Der blev vi tilbudt at købe noget friskfanget hummer. Vi takkede nej, fordi skulle på tur. Et par minutter senere gravede hummermanden som besat i sandet. Han havde fundet en skildpadderede med æg. To æg. Det ene fik hans kammerat og det andet viste han til Malene og jeg. Det er ikke meget større end en golfkugle. Da han havde vist os ægget prikkede han hul i det og sugede indholdet ud!

Vi havde planlagt en tur til Udawalawa national park og blev hentet kl. 12.00. Efter halvanden times kørsel var vi fremme i Udawalawa. Parken er mindre end Yala national park og er mest kendt for sine elefanter. De var der, heldigvis, og nu har vi fået styret vores elefantlyster. Ved siden af nationalparken ligger elefantbørnehjemmet, hvilket vi også besøgte. De får mad og pleje. Bag et hegn står de troligt og venter på tur. Der kommer fem små elefanter op til mælkeslangen ad gangen og bagefter samles de med flokken. Turister og lokale stod bag et lille lavt hegn og kunne se til fra afstand. Sjovt at opleve.

Så gik turen hjem igen. Nu i mørke. Men heldigvis havde vi en god chauffør.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post50

Tangalle, Sri Lanka – torsdag d. 17/12 2015 – Dag 16 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Thu, December 17, 2015 12:31:17

I dag var der buffet til morgenmad, så vi blev hængende længe. Efter morgenmaden ville vi ned at snorkle. Vejret har været tilpas skyet, så vi ikke blev brændt af i vandoverfladen. Dog er sigtbarheden i vandet ikke så god pga. af, at der er meget strøm og overskyet. Pigerne så to blæksprutter, men så heldige var Malene og jeg ikke. Vi ledte, men uden held.

Vi havde, sammen med den anden danske familie, bestilt fisk, ris og nudler på stranden.

Asta har mødt en pige, India, fra Herlev. India var med til at spise, fordi de skal rejse videre i morgen.

Maden på stranden var rigtig lækker. Helgrillet tunfisk, hvidløgsris og tilpas krydrede stegte nudler, og der var rigelig mad til alle.

Nu er Malene og Dagmar gået efter brød. Asta leger med India og Alma hænger ud i lobbyen med Jasmin. Det her driverliv er faktisk slet ikke så tosset.


 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post49

Tangalle, Sri Lanka – onsdag d. 16/12 2015 – Dag 15 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Wed, December 16, 2015 14:19:01

I nat vågnede Alma, fordi det dryppede fra loftet og ned i hendes seng. Vi har haft et meget voldsomt tordenvejr med lyn og regn. Man kunne knap nå at tælle til to kasser øl, før braget kom. Det er det vildeste tordenvejr, som jeg til dato har oplevet. Det var vanvittigt høje drøn. Uden at lyve, så rystede vinduerne i huset. Vild ting.

Vi stod op og Almas heksemedicin lader til at virke. Heldigvis.

Det har været gråvejr det meste af dagen, så vi har taget den med ro. Der er dukket lidt flere rejsende op på hotellet, men det er ikke voldsomt mærkbart. Vi blev lidt rastløse over middag og besluttede at se havnen i Tangalle. Det var en god tuktuktur. Vi kører i to tuktukker i karavane pga. at vi er fem. Trafikken i Sri Lanka lærer jeg aldrig at holde af. I særdeleshed er busserne de rene psykopater, fordi de kæmper om at komme først frem til kunderne i vejsiden. Dyt og pedalen i bund.

Havnen var en god oplevelse og vi så en masse fine gamle fiskekuttere og mænd der handlede med deres fangst. Efter havnen fandt vi et sted at spise, og derefter tog vi i supermarked og provianterede.

Til aften tog pigerne en aftendukkert i poolen og snart er de klar til at hoppe i seng. Solen er væk kl. 18.00 og vi er blevet lidt nogle gamle høns under dette ferieophold. Vi følger solen, tidligt op og tidligt i seng.

PS. Hvis du én gang har fodret et egern, så har du en ven for livet.
PPS. Hvis du glemmer et stykke pølse, som egentligt var til eremitkrebsen Zita, så har du myrer på terrassen.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post48

Tangalle, Sri Lanka – tirsdag d. 15/12 2015 – Dag 14 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Tue, December 15, 2015 11:16:04

Dagen i dag er gået med lidt mere sygdom. Denne gang er det Alma der hænger i bremsen, så Malene, Asta og Dagmar var i tuktuk til det lokale supermarked. Der sælger de også antibiotika, herligt land.

Ellers er her dejligt vejr og vi har snorklet. Asta har fået en eremitkrebs. Hun hedder Zita og bliver luftet i sandet to gange om dagen.

Mens pigerne var i Poolen har Malene og jeg fodret de lokale egern, Egern DD.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post47

Tangalle, Sri Lanka – mandag d. 14/12 2015 – Dag 13 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Mon, December 14, 2015 07:33:08

Efter en heldigvis rolig nat, stod vi alle op og gik op for at spise morgenmad. Alle er tilsyneladende friske igen. I dag daser vi bare, snorkler lidt og hænger ud ved poolen.Det er saltvandspools og de pumper frisk havvand i dem hver dag, lækkert. Vi har næsten det hele for os selv, fordi turistsæsonen først for alvor starter d. 15/12. Vi krydser fingre for at knap så mange finder Hotel Eva Lanka. Her er virkelig dejligt at være. Dog er der ved stranden nogle insisterende tuktuk og tur sælgere. Men de ved efterhånden, at vi bare vil ligge i fred og ro. Havet ved vores hotel er lidt brusende, men man kan sagtens bade og snorkle i det. Korallerne bærer stadigvæk præg af tsunamien i 2004, der smadrede det hele dengang. Men de er på vej. Vandet er en smule uklart pga. bølgerne, men vi får set fisk, søpindsvin og søpølser. Desværre ingen skildpadder, endnu. Skildpadderne er der også bedre muligheder for at se det næste sted som vi skal være. Så vi venter og håber.


 • Comments(2)//www.almapalma.dk/#post46

Tangalle, Sri Lanka – søndag d. 13/12 2015 – Dag 12 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sun, December 13, 2015 12:38:23

Aaaaah, hvilket et dejligt sted at vågne. Hotel Eva Lankas lagner, hovedpuder, senge er virkelig gode og med aircondition går alt op i en højere enhed. Alle pigerne har fået en seng hver og vi har fået en dobbeltseng. Det er luksus. God morgenmad med højreomservering og fire slags æg: omelet, spejlet, scrambled eller kogt. Selvfølgelig toast, men denne gang var der også et lille stykke kage med.

Omgivelserne er virkelige fine og meget behagelige at være en del af. Der er en god atmosfære på hotellet og da vi først rejser herfra d. 20/12 er det heldigt, at her er godt at være.

Desværre er Dagmar og Asta blevet lidt syge over natten og kaster lidt op i dag, men vi håber at det er bedre i morgen. De har i hvert fald valgt det bedste sted til at være syge på. Det havde ikke været rart på krybtoilettet.

Til morgenmaden mødte vi et andet dansk par med to børn. De skal lige som os rejse en måned. De er rigtig flinke og børnene kommer godt ud af det sammen.

I dag har vi for første gang badet og daset – sådan rigtig. Det er tiltrængt for alle parter. Vi sætter virkelig stor pris på havet og stranden. På stranden er der et lille sted, en slags café, bygget af trærester og med palmetag. Der spiste vi vores frokost i dag sammen med den anden familie. Rigtig hyggeligt og superlækker fisk, ris og pasta.

Resten af dagen går vist med syge unger og med at læse og langt om længe få opdateret bloggen.
 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post45

Tangalle, Sri Lanka – lørdag d. 12/12 2015 – Dag 11 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sun, December 13, 2015 12:37:06

Så skulle vi prøve safari i Sri Lanka. Uret ringede 05.10 og ud sprang vi alle friske – eller næsten friske. Vi tog af sted med en morgenkurv, som de flinke mennesker på Camp Teru havde pakket til os. Da vi holdte i køen og skulle ind fandt jeg ud af, at min tegnebog var tom? Vi havde lige hævet en masse penge og nu var de væk?! Der måtte have været én inde og negle vores penge, mens vi sov. Øv, men heldigvis har vi ikke hørt eller set noget og pigerne virkede nærmest ligeglade. Dette er årsagen til, at vi allerede er i Tangalle. Vi havde fået nok friluftsovning efter ét døgn. Der var endvidere rigtig mange kryb, som vi godt kunne undvære til aftentoilettet. Nå, men tilbage til safarien. Den var god. Vi fik set en masse fugle, krokodiller, fugle, bøfler, fugle, leguaner, fugle, fugle, fugle og endelig fik vi set elefanter. Vi havde næsten mistet håbet, men så på den sidste strækning lykkedes det. Dejlig tur, men megabumpende var det. Da vi spiste vores morgenmad, var der alt for meget. Så vi spurgte vores safarichauffør og de ikke ville have resten. Så var der fest. Pludselig stod 10 sultne chauffører og guffede resten af vores morgenmad. De smilede og vinkede og vi fik billige point.

Efter safarien tog vi tilbage til vores hotel eller camp. Vi fortalte, at vi ville tjekke ud pga. nattens tyveri. De var meget kede af situationen og uforstående over det der var sket i nattens mørke. Jeg fik bossens boss i røret og han spurgte om jeg ville anmelde det til politiet og sætte en efterforskning igang – jeg takkede nej. Vi har efterhånden fundet ud af, hvor korrupt politiet i Sri Lanka er. Vi ville bare videre.

Nu er vi ankommet til Hotel Eva Lanka. Et hotel i meget fin stil og sikkert alt for dyrt til os. Men vi tager chancen. Til aftensmaden havde vi, Malene og jeg, bestilt lidt seafood. Ind kom et kæmpefad med tunbøffer, krabber, krebs, blæksprutte og rejer, kæmperejer. Men der er pools og tæt til en lækker strand. Det skal nok gå.
 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post44

Yala, Sri Lanka – fredag d. 11/12 2015 – Dag 10 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sun, December 13, 2015 12:35:57

Min 40,5 års fødselsdag.

Vi blev hentet af Rupa som kørte os til Yala. En meget behagelig tur, med næsten ingen trafik.

Vi ankom til Camp Teru, som viste sig at være et meget smukt sted. Stedet kan beskrives som et glansbillede af en savanne, bare i mindre format.

I morgen, kl. 05.30, skal vi på Jeepsafari i Yala nationalpark, det glæder vi os til og er spændte.

Dagen i dag er gået med tuktuktur i banken (15 km frem og tilbage) og gåtur til den mest fantastiske strand, med muslingeskaller og konkylier. Der har været høj sol i dag og Alma og jeg var lidt i vandet. Der er seriøs strøm i vandet på denne strand, så vi nøjedes med at soppe. Vi turde ikke andet, med de store bølger der kom. Men vandet er lækkert og det regner ikke.

I vores have er der påfugle, aber, firben, flagermus og alle mulige andre dyr. Her er virkelig smukt. Det hus, som vi bor i, er åbent i det ene side. Eller det vil sige, at man kan rulle nogle kæmpepersienner for, hvilket vi har gjort, efter første besøg af en flagermus. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post43

Ella, Sri Lanka – torsdag d. 10/12 2015 – Dag 9 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Thu, December 10, 2015 13:12:49

Tidligt op og opleve Ella by, by morning. Vi skulle til Little Adams Peak. En udsigtspost og klippe. Vi stod desværre op til regnvejr. Det regner en del heroppe i bjergene. Her hvor vi bor, er vi 1100 meter over havets overflade. På turen hertil, var vi oppe på 3900 meter over havets overflade. Så Himmelbjerget er ikke så vildt som vi gik og troede. Vi nåede til tops, dog drivvåde. Vi håbede på opklaring, men den kom først til eftermiddag. Men vissevasse. Vi tog turen i stiv arm og pigerne lod sig ikke påvirke af den silende regn. Heldigvis har vi varmen med os. Der var en virkelig smuk udsigt fra toppen og der var den klassiske sten, som man kun sidde på, dog med et meget stort frit fald under sig. Så det havde ingen af os lyst til. På vej op (og ned) gik vi forbi themarker og theplukkere. De knokler virkelig for føden – det gør alle i Sri Lanka.

På vej ned igen gjorde vi stop på et hotel der hedder 98 Acres. Et meget fint sted, næsten for fint til fem regnvåde jyder, som blot ville have the og Cola.

Da vi kom tilbage til Tea Garden Hotel, bød chancen sig for, at fatter kunne prøve en omgang ayurvedisk massage. Det er en traditionel massageform og meget behagelig. Jeg fik en time for 100 danske kroner eller 2000 Rupees.

Efter det, indhentede jeg pigerne og så var der dømt drivertid i Ella.

I morgen er der afgang til Yala naturreservat. Det glæder vi os alle til. I reservatet er der mulighed for at opleve elefanter, bjørne, hyæner, krokodiller, leoparder og mange andre dyr. Vi krydser fingre for at se lidt af hvert.

Ella Har været en fin lille by at være i. Vores tre dage har været meget passende og nu glæder vi os til at se noget mere af Sri Lanka.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post42

Ella, Sri Lanka - onsdag d. 9/12 2015 – Dag 8 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Wed, December 09, 2015 16:10:09

Tillykke til mormor Inger fra alle os i Sri Lanka. Vi har fejret mormor Ingers fødselsdag med shopping, en bustur til Rawana Falls - et kæmpe vandfald, set Ella togstation og en tur på det lokale frugt og grønt marked. Selvfølgelig har vi også fejret mormor Inger med milkshake og kage. Tillykke fra alle os.

Busturen var fanme tosset. De er virkelig ikke raske, med de hastigheder de presser sådan en bunke jern op på. Ind og ud af hårnålesving og en dytten i uendeligheder. Herlig tur, faktisk. Det var godt at prøve og pigerne var fuldstændig ligeglade med at sidde tæt og ræse derudaf. Vandfaldet var virkelig flot. Vi havde taget badetøj med, fordi vi havde fået at vide, at man kunne bade på et af vandfaldsplateauerne. Men nej, de havde taget fusen på os – vi skulle i hvert fald ikke op af den ufremkommelige vej. Næ, nej.

Hvad shopping angår, har vi trukket et navn hver og har fået 1000 rupees. 1000 rupees er 50 danske kroner. Det navn, som vi hver især har trukket, skal vi købe en julegave til. God spas. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post41

Ella, Sri Lanka - tirsdag d. 8/12 2015 – Dag 7 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Tue, December 08, 2015 16:01:52

Så er vi lige landet på Tea Garden Hotel i Ella. En hel dag, fra kl. 08.00 til kl. 18.30, i bil/minivan (Nissan). Vi havde den flinkeste chauffør som var et levede bevis på, at nogle Sri Lankanere evner at køre pænt og fornuftigt – tak for det! Vi sagde farvel til den søde familie i Sigiriya. Asta havde vundet moderens hjerte og var med hende ude at handle. Hun fik en hat, en nøglering og en Fanta. Jeg fik slet ikke taget billeder af de rare mennesker, men det må jeg huske til næste gang vi møder nogle til albummet.

Før afgang, i dag, fik vi at vide, at der ville være tre stop på vejen. En ædelstenbutik, et restaurantbesøg og en tur til en theplantage, samt thefabrik. Så startede turen igennem landskabet. Op ad bjergveje. Ned ad bjergveje. Op ad bjergveje og så videre og så videre. Men landskabet er for vildt. Palmer med eller uden kokosnødder. Avocadotræer, teaktræer, eukalyptustræer, vandfald i massevis, aber, hunde, køer, heste, mennesker, boder med alt muligt ragelse og frugt og grønt. Vi kørte igennem en masse byer som jeg ikke lige har overblikket over. Men de bliver tegnet ind på en kort når vi kommer hjem. Mange byerne sænkede vores rejse, fordi trafikken var meget tæt. Hele dagen har det regnet, så det har været en perfekt dag at rejse på. Chaufføren fortalte, at det også var bedst at rejse i bil frem for tog når det regnede. Den rute togene kører er klart bedst i godt vejr, fordi der er tæt tåge i bjergene. Tågen gør, at man ikke kan se alle de flotte scenarier. Det fik vi også en klar fornemmelse af i bilen. Når man kørte op ad bjergene kunne man se tågen ligge som en dyne under os.

Ædelstenbutikken var kæmpestor og vi startede med at se en film om, hvordan de fandt stenene. De bygger en mine af tømmer og blade. Derefter begynder de at grave ud i små flettede kurve, som bliver hejst op. Derefter sigtes gruset og jorden meget omhyggeligt – ligesom når man finder guld i Djurs sommerland. Meget fascinerede, at denne proces nærmest kun bliver udført med naturmaterialer eller hvad der lige er ved hånden. Efter filmen, så vi hvordan stenene blev bearbejdet, slebet og pudset. Der var ametyster, rubiner, kvarts, smaragder og meget andet grus som jeg ikke kan huske navnet på. Dernæst skulle vi en efterhånden obligatoriske tur i shoppen. Vi købte ikke noget, fordi stilen matchede det østeuropæiske segment bedre.

Restauranten vi besøgte var virkelige fin. Man kom ind i deres lobby og derinde var der kamin og rulleborde med spiritus. Store lænestole og vi tænkte, at det var et sted over vores budget. Men nej, priserne var de samme som de andre steder vi har spist. Selve stedet vi spiste, var et stort, aflangt og højloftet rum med et kæmpe panoramavindue ud mod theplantagerne. Dejlig oplevelse.

Vi kørte videre og kom efter et par timer til Mackwoods theplantage, hvor vi blev vist rundt og sluttede i caféen med the og chokoladekage. Vi så, hvordan theen blev tørret og bearbejdet. Fem kilo theblade bliver til et kilo færdig the.

Nu smider vi os (kl.20.30) og slapper af.

 • Comments(3)//www.almapalma.dk/#post40

Sigiriya, Sri Lanka - mandag d. 7/12 2015 – Dag 6 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Mon, December 07, 2015 13:34:55

Efter morgenmaden tog vi til templet i Dambulla. Inden vi nåede templet, var vi på besøg på et stof/batik/stofmaling værksted/butik. Meget interessant at se, hvor lang tid de er, om at producere noget, som de færreste vil vise sig i derhjemme. Malene købte en lille fugl på stof, som vi kan ramme ind når vi kommer hjem. Så var det tempeltid. Endnu en del trapper som skulle forceres og her er meget varmt og fugtigt – en herlig kombi. Da vi kom til toppen, så vi det fine tempel som delvist er hugget ind i klippen. Meget fint og nydeligt. Vores sandaler skulle vi stille et stykke før indgangen, så inden beskidte sko i området. Der var rigtig mange aber og det var fedt for børnene, som fodrede dem igennem hegnet. Da vi kørte hjem tog vi forbi en Herbal Garden. Men inden Herbal Garden stoppede hotelfatter ved vejkanten og bød os på en frisk kokosnød og mango. Rigtigt lækkert på en varm dag. Kokosnødden blev hugget åben i toppen og i med et sugerør. Efter kokossaften var drukket, blev nødden delt i to, så man kun spise den friske kokos. Meget lækkert.

I Herbal Garden fik vi en rundvisning og så kakaobønner, frisk vanille, sandeltræ m.m. De brugte de forskellige urter og planter til alle mulige cremer og salver. Hårfjerning, åreknuder, kolesterol og hårtab. Med andre ord – de havde en kur mod alt. Efter rundvisningen blev vi sat på en bænk og fik massage på hovedbund, skuldre og ben. Til massagen brugte de forskellige cremer, så vi kunne prøve effekten af dem. Massørerne fik en skilling for deres behagelige arbejde, det var proceduren. Efter massage blev vi guidet ind i shoppen, hvor vi købte et par salver. Det er sidste dag her i Sigiriya, så vi gik en tur i lokalområdet da vi kom hjem. Bagefter sad vi på terrassen og nød en kop the og et nyindkøbt brød fra brødtuktukken. Brødtuktukken fungerer ligesom Hjemisbilen – den spiller bare Für Elise, meget hyggeligt.
I morgen skal vi på en 7 timers køretur til Ella. Det var der, at vi skulle have været med tog. Men det bliver ikke i denne omgang. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post39

Sigiriya, Sri Lanka - søndag d. 6/12 2015 – Dag 5 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sun, December 06, 2015 11:42:10

I dag skulle vi bestige Sigiriya Rock (Lions Rock). Vi stod op og spiste morgenmad kl.07.00 og begav os derefter til stenen/bjerget. Det var godt at vi var tidligt ude fordi på vej ned var der trængsel på de små trapper. Turen der op var en flot oplevelse, med den vildeste udsigt ud over alt i grønt. Trappetrinene var små de fleste steder og vekslede mellem stenhuggede og jernsmedede trin. Der var smalle passager og brede plateauer. En virkelig fin oplevelse. Vi fik liiidt sved på panden og højdeskrækken blev på visse passager vagt til live. Da vi kom ned mødte vi en slangetæmmer med en Cobraslange og en Pythonslange. Han fløjtede for Cobraslangen og Pythonslangen havde pigerne om halsen på skift, Asta var selvfølgelig den første til at prøve. I slutningen af turen var vi inde på Sigiriya Rock Museum. Det bød på et view igennem tiden. På toppen af klippen har der været et tempel – meget fascinerende, da der dengang nok ikke har været en nogenlunde komfortabel vej til toppen. De kunne nogle tricks dengang. Det viser sig, efter nærmere research, at der har været et almindeligt bjerg med jord og sager. Efter templet er blevet opført er den kæmpesten under bjerget gravet frem – og vupti havde de en kæmpesten med et tempel på. De tempelrester der er nu, minder om resterne af Kalø slotsruin eller Hammershus.

Nu er vi tilbage på hotellet og skal have mad. Kl. 14.00 har hotelfatter arrangeret en elefantridetur.

Vi har besluttet, at vi dropper vores togtur, da det indebærer en enkelt overnatning i Kandy. Blot for at stå op og booke en billet – hvis vi er heldige. Hvis vi er heldige, med billetten, er det til 3. klasse, hvor vi måske skal stå op i toget i 7 timer. Så det bliver ikke i denne omgang, med alle vores børn og bagage. Så det bliver med stor bil igen.

Så har vi været på elafantryg. Zeeta hed hun og var 13 år gammel. Malene og jeg fik en kende grim smag i munden, da vi så kæderne om dyrets hals og ankler. Vi besteg Zeeta via en platform 3 meter oppe i luften. En ad gangen blev vi placeret i jernkurven på dyrets ryg – ikke den bedste rejseform, med dog sjovt at prøve. Vi fik den udgave der kunne gå på vej og ned i en sø og op igen og tilbage. Drikkepenge, selvfølgelig, til domptøren og drengen der tog billeder. Derfra tog vi videre til en lokal træskærer og pigerne fik en træelefant hver, det er jo 2. søndag i advent. Derefter så vi et andet træskærersted, knap så charmerende. Det var stort og alt kunne sendes til DK – så vi har købt en hængesofa til 400.000 rupees, ca. 20.000 danske kroner – nej, det er løgn, det har vi ikke. Men træskærerbossmanden kunne ikke forstå, at vi takkede nej. Resten af dagen slapper vi af og i morgen tager vi til byen Dambulla og ser deres templer og sager.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post38

Sigiriya, Sri Lanka - lørdag d. 5/12 2015 – Dag 4 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sat, December 05, 2015 13:18:53

Så fik vi pakket og kom af sted fra ninjaen, den lydløse morgenmadsmand. Vi fik sagt pænt farvel og lettede i en Nissan Kæmpekasse. Fem timer på veje der får tårer frem i enhver asfaltarbejders øjne. Det er imponerende kørsel som de Sri Lankanske køretøjer bliver udsat for. Så på med selen og en lille bøn til hvem der end vil hjælpe. De kører stærkt og tæt. Ind og ud mellem hinanden, men med en forståelse og hensyntagen til hinanden. Det fungerer.

Lidt ris info: Ris dyrkes og høstes ca. 3 -4 gange om året og der er to sorter i Sri Lanka, hvide og røde ris. De er klassificeret i fem kategorier. Selve risplanten gror i vand og risen kommer ligesom frø på en solsikke – bare uden solsikke.

Vi fandt vores nye sted – Sinhagiri Villa. Et meget smukt beliggende familiehotel, med den fineste have og mulighed for påfugle. Vi har udsigt til Lions rock (Sigiriya Rock), hvilken vi skal op på i morgen. Den ligger 10 minutters gang fra vores hotel. I Negombo havde vi et hus med tre værelser. Her har vi to dobbeltsenge, så det bliver ligesom når vi camperer – herligt.

Vi har lige været henne for foden af Sigiriya Rock og der er ikke langt. Gæt engang hvem der var dagens vinder af et abeoverfald? Nemlig, Asta. Hun havde lige fået en is og det kan aber åbenbart godt lide. Så der kom én , to og lige pludselig var der 15 aber rundt om os. Rimelig røveriske og ligeglade med en stakkels isglad pige fra Danmark – så isen måtte i grøften.

Beklager at der mangler lidt billeder - men internettet er ikke toptunet.
Nu med lidt billeder, dog uden påfugle - men HAR set dem!
 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post37

Negombo, Sri Lanka - fredag d. 4/12 2015 – Dag 3 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Fri, December 04, 2015 15:54:34

Kl. 05.15 blev vi vækket af Haddaway (læs: vækkeur). Udenfor stod vores Tuktuks klar, samt morgenmadsmanden for at pege os ind i køretøjerne. Alma, Asta og Malene i den ene og Dagmar og jeg i den anden. Afsted det gik i den mørke og lune morgenstund. Vi ankom til fishmarked, hvor mange lokale sælgere og handlende allerede var i fuld gang. Markedet starter kl. 03.00 og slutter ca. kl. 07.00. Vi var der kl. 05.45 og nåede at opleve en masse forskellige fisk, tun og hajer. Derudover var der alt i blæksprutter og skaldyr. Asta nåede at træde et stykke fisk ind sine sandaler og vi andre gik rundt i en blanding af fiskeblod og smeltevand fra is. Efter vi havde set det hele vendte vi tilbage til huset. Samtidig begyndte regnen, som har været en fast følgesvend hele dagen. Da vi kom hjem tog vi en lur og endnu engang blev vi pinligt berørt over vores opførsel overfor morgenmadsmanden. Vi havde aftalt morgenmad kl. 09.00, men sov vist lidt over os. Ved et tilfælde var Alma oppe og så manden sidde ude på terrassen. Hun lukkede ham ind og vi fik morgenmad. Vi har dovnet en del i dag pga. regn, så da opholdet kom til eftermiddag gik vi en sidste tur i lokalområdet. Vi var til et lille julemarked og nede at sige farvel til stranden. Negombos strand er nok ikke den bedste strand vi kommer til at møde, men Negombo har været et godt sted at starte og få skuldrende ned.

Vi er desværre i tvivl om vores togtur fra Kandy til Ella kan lade sig gøre, fordi vi skulle have booket i bedre tid. Men vi har nogle følere ude og ellers skal vi nok komme frem på anden vis.

Til aften kom morgenmadsmanden sammen sin lille datter på 6 år. Asta og pigen legede en halv times tid og de voksne prøvede at snakke. Morgenmadsmandens engelsk er ikke det bedste, men det var hyggeligt at få besøg af en lokal.

I morgen går turen videre til Sigiriya og turen dertil foregår i en bil med chauffør som vi har booket. Internettet er ikke det bedste i dag, så derfor måtte jeg vente lidt med at opdatere bloggen.

I Negombo er der mange små hyggelige supermarkeder og bagere – det eneste man behøver er et skur og vupti har man en blomstrende butik.

Her er rart!

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post36

En bette temmelig hurtig redigeret video fra dag 2. Negombo

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Thu, December 03, 2015 17:28:41
https://youtu.be/BjJS5lzgGOY

Kopiér det ovenstående eller højre klik og "ÅBN URL" og der kommer en lille film på youtube.


PS. Til dem der kan finde ud af det, så vælg den bedste opløsning på youtube.

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post35

Negombo, Sri Lanka - torsdag d. 3/12 2015 - Dag 2 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Thu, December 03, 2015 15:55:53
Efter en dejlig nats søvn, dog med kraftig regn og torden, stod vi op til morgenmad og solskin. Pigerne var i poolen og derefter tog vi til stranden. Nu i badetøj. Det er en dejlig strand, dog er vandet en kende brunt. Luft og vand temperaturen var og er meget behagelig. Sælgerne kom igen forbi, men nu var vi blevet en dag klogere.. Vi oplevede, at midt i solen begyndte det at regne. De Sri Lankanske mænd er ikke ret store, men det er deres regndråber til gengæld. Da vi spiste, på Dolce Vita, et hyggeligt sted ved stranden, kom vores morgenmadsmand løbende. Han var våd af havvand og sagde at han havde en båd. Vi havde ikke aftalt noget om en båd - troede vi?! Derfor havde vi også glemt alt om ham, da vi igen så ham på vej hjem mod villaen. Der kom den stakkels lille mand slæbende med en 3-mands gummibåd og pagajer ud over det hele. Vi blev ærlig talt lidt flove, da manden ville os det så godt. Han ville ikke lade os slippe for en tur i båden, så vi fulgte med ham hjem - troede vi! Han førte os om til en kanal som ikke lå langt fra vores villa. "Kom, kom" sagde han og denne gang kunne vi ikke tillade os at "stikke af". Der kunne kun være tre i gummibåden så det blev Asta, mig og den insisterende morgenmadsmand - nu kaptajn på egen gummibåd. Vi sejlede et par hundrede meter på kanalen, hvor vi så isfugle og en enkelt varan, som var på rov i en lokal families fiskenet. Derudover flød der lidt bleer og andet guf rundt. Da vi kom tilbage hang resten af familien ud med nogle søde og meget grinende børn. De grinede af den store hvide mands sko og hans mudrede buksebag. Søde mennesker.
Vi kom hjem og havde siesta og tog derefter til stranden for at få aftensmad og se solnedgang. Desværre var solnedgangen aflyst på grund af skyer. I morgen tidlig (kl. 05.30) skal vi til fiskemarked i Negombo. Ps. Idag lærte vi at strømmen ryger en gang i mellem - så idag var store generatordag.
 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post34

Negombo, Sri Lanka - onsdag d. 2/12 2015 - Dag 1 i Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Wed, December 02, 2015 15:30:38
Så er vi landet og er kommet godt frem til vores første stop i Sri Lanka. Blue Villa Hotel i Negombo. Turen hertil gik smertefrit, især med metro til Kastrup (Tak for jeres insisterende råd Annemette og Mikkel). Fra Kastrup til Qatar var alt luksuriøst og yderst behageligt. I Qatar var ventetiden en smule lang, men vi boardede næsten til tiden og kom ind i et karrylandskab af en flyver. Vi så film og sov lidt på skift, men meget søvn blev det ikke til - men så'n er wrestling!
Vi kom en time for sent til den aftalte afhentningstid pga bagagespænding - vi var en smule nervøse for om vores bagage var blevet i Qatar. Men alt klappede og vi fandt vores flinke chauffør. Hvis de kørte heftigt i Thailand, så kan de Sri Lankanske heste virkelig også komme frem på et stykke asfalt - og alle helst på samme tid og i samme retning. De kører i den falske side!
Vi kom frem og fik morgenmad og derefter en velfortjent lur som ingen ville vågne op fra. En kende groggy tog vi til stranden og så hvad den havde at byde på. Ingen var i, men vi havde heller ikke badetøj med. Det havde vi brugt i badekaret (læs: pool) på vores villahotel. Vores villahotel er forresten vores eget hus, hvor der kommer en flink mand og laver morgenmad til os og ordner vores senge. Så vi er overladt ti os selv og hinandens selskab. Men det var også formålet med at tage afsted.
Sri Lanka er et virkeligt pænt sted på jorden. Landet er 1,5 gange større end Danmark og så bor der 20 millioner mennesker - jeg håber ikke at alle hopper på én gang. Menneskene vi er stødt på idag er meget venlige og hjælpsomme. Der er også nogle andre yderst venlige og hjælpsomme mennesker som vi har mødt idag. De vil faktisk gerne være vores bedste venner og have vores hjælp til at brødføde deres familier eller købe deres varer eller udflugter - dem er der mange af! Så nejhatten er en vigtig rejsemakker. Nej tak!, NEJ TAK!, nej, NEJ, NEEEEEEJ TAK, NEEEEEEEEEEIIIIJJJJ. jo, jeg kan godt! - måske det virker bedre på engelsk - note to self. • Comments(3)//www.almapalma.dk/#post33

Vores rute

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sat, November 28, 2015 12:28:48

http://www.zeemaps.com/view?group=1723607&x=45.860713&y=34.719842&z=15

Kopier linket ind i et nyt vindue..

 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post32

Aarhus - Kbh - Qatar - Sri Lanka

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sat, November 28, 2015 11:52:33
På mandag starter vores familierejse til Sri Lanka. Vi glæder os og er ved at have styr på pakkelisten m.m.
Vi drager, med DSB, til Kbh d. 30/11 2015 kl 18.30.
D. 1/12 flyver vi fra Kastrup til Qatar og derfra videre til Colombo, Sri Lanka.
D. 2/12 Lander vi i Colombo, hvor vi bliver hentet og fragtet til vores første ophold i Sri Lanka. Vi skal bo på Blue Villa Hotel i Negombo.

D. 5/12 drager vi mod midten af Sri Lanka, Sigiriya, nærmere bestemt Sinhagiri Villa.

Efter Sigiriya, d. 8/12, har vi nogle dage hvor vi ikke har booket steder at sove, men regner med at tage den kendte togtur fra Kandy til Ella.

D. 11/12 tjekker vi ind på Camp Teru i Yala. I Yala er et af Sri Lankas store naturreservater.

D. 14/12 tager vi til Tangalle, Hotel Eva Lanka.

Fra d. 20 - 26/12 skal vi bo i Mirissa, Paradise Beach Resort. I Mirissa skal vi holde jul og på hvalsafari.

D. 26/12 - 30/12 skal vi være i Hikkaduwa, hvor vi håber på at svømme sammen med et par skildpadder.

Her er et kort over Sri Lanka.

Vi skal primært være i syd-vest området på grund af årstiden - der er gang i monsunen i nord-øst. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post31

Så er der snart afgang til Sri Lanka.

Sri Lanka december 2015Posted by Mads Stavnsbo Sat, October 24, 2015 14:51:46
Til december drager vi på eventyr. Vi skal alle 5 til Sri Lanka og er spændte på hvad landet har at byde på. Vi skal primært være på syd/vest-siden, da mulighed for monsun på nord/øst-siden er stor. Vi har indtil videre booket.... steder at overnatte, men mangler stadig nogle detaljer - bl.a. visum og et par steder at sove.
Vi rejser fra Kastrup tirsdag d.1/12 og dagen inden, mandag d. 30/11, tager vi fra Aarhus og overnatter vi hos Annemette og Mikkel på Islands Brygge. Vi er spændte og har det i baghovedet hele tiden. Skal man investere i GoPro?, skal man leje sit hus ud?, skal man have x antal tøj med? skal man have dit og dat med osv.. Men heldigvis er der mange gode og informative bloggere og andre hjælpsomme folk omkring os. Vi er igang!


 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post30

Thailand, Bangkok – dag 22.

Thailand februar 2014Posted by Mads Stavnsbo Thu, February 27, 2014 15:08:13

D. 27/2 2014

Så er det for alvor blevet alvor (desværre). Vi starter vores hjemrejse i aften kl. 23.00, hvor vi tager en taxa til Suvarnabhumi airport, Bangkok. Derefter mellemlanding i Dubai og atter af sted til Danmark. Vi er hjemme på Fridtjof Nansens vej nr. 13 d. 1/3 2014 ca. kl. 18.30.

Dagen i dag er blevet brugt på at suuuuuge det sidste ud af Bangkok og solens stråler. Bangkok vinder stort ved nærmere bekendtskab og her er hyggeligt at være. Søde og yderst hjælpsomme mennesker og spændende ting at se på næsten overalt. Vi har været en del i shoppingcentre i dag og kørt med Skytrain. Endvidere har vi oplevet Kidzania som er en blanding af build a bear, Lalandia og Bruuns Galleri på speed. Børnene elskede det, men som voksen i lilleputland trak det lidt tænder ud til sidst – især musikken – det var det samme 3 minutter og 30 sekunder lange nummer der kørte højt og tydeligt på repeat i de 2 en halv time vi var der. Blandt sponsorerne var: Canon, McDonalds, Coca-Cola, 7-Eleven, AirAsia og honda – ikke nogen man kendte, men de er vidst store i Asien. Så er der pakket og piger tager et hvil før den lange rejse hjem.


1000 tak til Thailand for denne gang. • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post29

Thailand, Koh Mook, Trang, Bangkok – dag 21.

Thailand februar 2014Posted by Mads Stavnsbo Wed, February 26, 2014 14:34:06

D. 26/2 2014

Så kom dagen hvor vi skulle sige farvel til de lækre strande med turkisblåt vand. Vi stod tidligt op og så solopgangen fra vores seng og terrasse. Vi startede nedpakningen og fik derefter morgenmad. Så skulle vi lige en sidste tur hen til Sugars Coffee shop, hvor vi fik Banana Oreo shakes og lige en enkelt pandekage med banana. Vi fik sagt farvel til Sugar og nåede lige at opleve én af de lokale hunde knække nakken på en kylling. Så var Pawapi´s Longtailboat klar og vi sejlede til fastlandet. I skrivende stund sidder jeg med fire køresyge piger i en ni personers bus. Vi er på vej til Trang lufthavn, hvor vi skal flyve til Bangkok klokken 15.00.

For resten så skal tandfeen på job igen. Under morgenmaden var Asta gået hjem for at børste tænder og pludselig kom hun løbende tilbage til restauranten – nu var sidemakkertanden ti den første tand også røget – hun havde selv rykket den ud med et stykke toiletpapir.

Nu sidder vi i Trang lufthavn og skal tjekke ind om 20 minutter. Thailand er virkelig et let land at rejse i, vi havde bare aftalt med receptionisten på Mook at vi skulle til Trang airport og nu sidder vi her efter 40 minutters sejlads og en times kørsel i bil – bum! Det kostede 1800 baht for alle os (dividér med 5 = Dkr)

Vi startede rejsen til Bangkok kl 11.00 fra Koh Mook og kl 17.30 tjekkede vi atter ind på New Road Guest House i Bangkok. Hyggeligt lille sted. Vi var som sædvanligt sultne og smed bagagen og spiste. Nu meldte ”vi skal have det hele med følelsen” sig, og vi tog en tuktuk til Chinatown. Det var megagodt prioriteret – Chinatown by night, var en fantastisk oplevelse. Sidst havde vi været der om dagen, hvilket de lokale sagde var kedeligt – de havde ret! Sikke en oplevelse med lys i alle farver, biler, tuktuks, busser og boder overalt. Boderne bød på lige fra helbredende urter til lufttørrede..dyr i alle afskygninger. Vi fik lige endnu en god oplevelse med. Nu er alle ”mand” trætte og bøgerne, tegningerne og aircondition kalder.


 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post28

Thailand, Koh Mook – dag 20.

Thailand februar 2014Posted by Mads Stavnsbo Wed, February 26, 2014 07:36:40

D 25/2 2014

Sidste stranddag og en "lille" stemning af vemod.

Vi fik badet en masse og fik vandret rundt på omkring i vores nabolag. Vi tog en taxamotorcykel til en gummiplantage for at se hvordan de bearbejdede latex/gummi fra træer. Det var i hvert fald planen - motorcykelmanden kørte os tilbage til Charlie Resort på den anden side af øen fordi naboresortet hed …. Rubbertree Resort, men han prøvede det bedste han kunne for at finde ud af, hvad vi egentlig mente og hvad vi ville. Vi fik ikke set bearbejdningsfasen, men træerne (som vi jo havde set flere gange) sagde vi lige hej til igen. Malene havde spottet et hus med gummi”måtter” hængende ned fra loftet på rundstokke – det hus besøgte vi senere på dagen, da manden var på arbejde om dagen. Da vi kom om aftenen sad der en gammel kone som bare grinede af vores forespørgsel – hun forstod intet, men alligevel endte Malene med nogle billeder af gummimåtterne.

Ellers så vi friskfangede fisk og blæksprutter og ananasplanter.

Vi sluttede dagen af med den største is vi nogensinde har konsumeret.


 • Comments(0)//www.almapalma.dk/#post27
Next »